Van 12 tot 26 november 2004 in het Pathé Palace (Kladaradatsch)
Festival van de vrijheid

Intro

 

De ‘Unie Vrijzinnige Verenigingen’ en haar Franstalige zusterorganisatie ‘Bruxelles Laïque’ organiseren van 12 tot 26 november de derde editie van het jaarlijkse ‘Festival van de Vrijheid’ in het Pathé Palace in hartje Brussel. Zoals in de voorgaande edities is het centrale thema de vrijheid en de noodzaak om zich te verzetten tegen alle mogelijke maatschappelijke tendensen, die deze vrijheid in gevaar brengen.

Hoewel film de hoofdbrok vormt, is het méér dan een filmfestival: het programma omvat een waaier van uiteenlopende culturele en informatieve evenementen, die allemaal op één of andere wijze met het centrale thema, vrijheid en verzet, te maken hebben.

Het filmprogramma omvat 22 films, waaronder 4 avant-premières. Hierin komen zowel kortfilms, als fictie- en documentaire films aan bod. In de rand van het festival vinden een 6-tal concerten plaats, met o.a. Sergent Garcia op de openingsavond. Verder is er ook aandacht voor theater, namelijk een documentaire over het New Yorkse “Living Theatre” en de opvoering van hun nieuwste productie “Love and Politics”. Met een viertal debatten en twee studiedagen, wordt dieper ingegaan op een aantal thema’s, die betrekking hebben op verzet, vrijheid en democratie. Twee tentoonstellingen vervolledigen het programma.

De “Unie Vrijzinnige Verenigingen” wenst zich op die manier te profileren als een vereniging,voor wie de vrijheid van de mens een kostbaar en tegelijkertijd kwetsbaar gegeven is: vrijheid is nooit definitief verworven, vereist zowel een permanente inzet, als actief verzet tegen al wat haar bedreigt.

Unie Vrijzinnige Verenigingen vzw
Bruxelles Laïque asbl

Een organisatie van de Unie Vrijzinnige Verenigingen vzw (PCMD Brussel) in samenwerking met Bruxelles Laïque asbl. Met de steun van de Minister-President van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest, de Franse Gemeenschap van België, COCOF, CGRI en de Stad Brussel (Cultuur en Jeugd).

 
Microson Télé Bruxelles BXL la city radio La Tribune de Bruxelles Brussel Deze Week pp-café Fnac Ville de Bruxelles Commission communautaire française Communauté française de Belgique Région de Bruxelles-Capitale Unie Vrijzinnige Verenigingen Bruxelles Laïque
:: Downloaded by Naja/1.2.9 (www.keyphrene.com) ::